Financieel Sterk: wie zijn we?

Financieel Sterk wil consumenten helpen om in een heel vroeg stadium financiële problemen te voorkomen. We helpen hen om hun administratie en financiën op orde te brengen en te houden.

Regionaal netwerk, lokaal verbonden, sterk in financiën

Om dit doel te bereiken, werken we samen met lokale instanties. Lokaal werken betekent korte lijnen en dus een snelle hulpverlening. Financieel Sterk werkt met professionele medewerkers die een brede kennis hebben van hun vak, de regelingen en lokale maatschappelijke organisaties die we breed willen inzetten.

Kern van onze hulpverlening is dat mensen zelf werken aan en verantwoordelijkheid nemen voor hun financiële huishouding.

Stichting Financieel Sterk is gestart in 2013 en bestaat uit twee bestuursleden met ervaring in educatie, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening.

De mensen achter Financieel Sterk

  • Jan Buist, voorzitter en initiatiefnemer van de stichting. Jan is budgetcoach, trainer en docent, en is verantwoordelijk voor de acquisitie binnen de stichting. Hij wil graag mensen en organisaties verbinden.
  • Grietje Otterspeer, secretaris. Grietje is intaker en budgetcoach. Haar manier van werken is cliënten thuis bezoeken. Voor de cliënt is het prettig om in de eigen omgeving te zijn, en op deze manier kan Financieel Sterk vaak snel handelen.

Werkgebied

Het werkgebied van de Stichting bestaat uit Oost-Nederland: Twente, Salland en Achterhoek.