Mijn huis staat onder water

Staat uw huis onder water? Dit hoeft geen probleem te zijn zolang u en/of uw partner in het huis blijft wonen. De situatie verandert bij echtscheiding, ontslag en dus verandering in inkomen. Hier geldt: regeren is vooruitzien!

Wanneer staat uw huis onder water?

Een huis staat onder water als u de hypotheek niet meer kunt afbetalen met de opbrengst uit de verkoop van een huis. Als een huis 200.000 euro opbrengt bij verkoop is dat onvoldoende om een hypotheek van 250.000 euro mee af te betalen. Hierdoor staat deze woning onder water.

‘Mijn ervaring met de mensen van Financieel Sterk is enorm goed. Ze hebben mij erg goed en snel geholpen met de afronding van de restschuld van de hypotheek van mijn huis. Ik raad hen iedereen aan.’ – Boukje van der T.


Budgetplan maken

Bij toekomstige echtscheiding en/of ontslag kan Financieel Sterk samen met u een budgetplan maken voor de toekomst, zodat u tijdig kunt bijsturen op uw uitgaven. Meestal zijn financiers als banken bereid mee te denken over oplossingen als u open de feiten op tafel legt. Wij kunnen u hiermee helpen.

We adviseren u over de te nemen stappen, zoals waar in te schrijven voor een huurwoning, toeslagen en (her)financiering van schulden.