Preventie via cursussen en workshops voor burgers

Stichting Financieel Sterk organiseert trainingen voor burgers van uw gemeente. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan voorlichtingsavonden, korte workshops maar vooral ook langdurige trainingen voor bijvoorbeeld mensen die een uitkering aanvragen.
Onderdeel van de voorwaarden voor het verkrijgen van een uitkering is naast bijvoorbeeld een sollicitatietraining ook het volgen van een training thuisadministratie. In deze training besteden we aandacht aan de Sociale Kaart van de gemeente zodat mensen zich bewust worden van de (on)mogelijkheden op dit gebied. Vervolgens richten we onze aandacht op het inrichten en bijhouden van een thuisadministratie.
Centraal staat dat de cliënt zelf verantwoordelijk is voor deze administratie. Het geven van deze cursus is ook in het kader van preventie van belang. De gemeente heeft immers in het kader van de WGS (Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening) een taak op het preventieve vlak.
Mensen die inzicht hebben in hun administratie en dus in hun inkomsten en uitgaven maken een veel kleinere kans terecht te komen in de schuldhulpverlening.
De training die we in groepsverband geven kost de gemeente in eerste instantie geld maar betaalt zich later terug in besparing op de schuldhulpverlening.

Het organiseren van cursussen en workshops in uw gemeente is maatwerk. We nodigen u uit om contact op te nemen met Jan Buist van Stichting Financieel Sterk, mobiel bereikbaar op 06-22242333. Een afspraak is snel gemaakt en in een vrijblijvend gesprek bespreken we de wensen van uw gemeente op dit gebied en kunnen we mogelijk werken naar een concrete invulling.

Contactformulier

Invulvelden met * zijn verplicht.